imagefp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hvad er en Fællesskabsstafet?

Fælleskabsstafetten strækker sig over 6 dage - fra søndag den 19. september til fredag den 24. september 2021 (som er Frivillig Fredag – den nationale frivillighedsdag). Og er en stafet med en fysisk depeche, som bæres rundt mellem de forskellige frivillige fællesskaber. Bærerne af depechen er de frivillige fællesskaber, og de kan både gå, cykle, svømme, sejle og sågar flyve depechen rundt.

Fællesskabsstafet ABC naestvedkommune2 webUndervejs på ruten laver fællesskaberne forskellige aktiviteter og stop. Det kan fx være fællesspisning, bålhygge, brætspilsaften eller morgengymnastik, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Kort sagt; Fællesskabsstafetten en aktivitet, som skaber møder på tværs af frivillige fællesskaber.

Vi vil faktisk opfordre jer til at se denne kort film fra Fællesskabsstafetten i Slagelse Kommune i 2019, www.youtube.com/watch?v=JOlYVSWmPMQ (under 3,5 min.), da den siger næsten mere end tusind ord.

Hvorfor lave en Fællesskabsstafet?
Efter en lang coronanedlukning, som har været en svær og isoleret periode for mange, har vi brug for ny optimisme for frivilligheden og fællesskaberne - en ny start:

”Det er vigtigt, at vi bakker op om alle fællesskaber og foreninger efter coronakrisen, hvor meget er faldet fra hinanden.” udtaler Birgit Parkdal, formand for Næstved Frivilligråd.

Vi vil synliggøre mangfoldigheden af de frivillige fællesskaber, invitere flere med og skabe nye samarbejder og fællesskaber på tværs. Det gør vi ved at binde alle - små som store - fællesskaber sammen rundt i en Fællesskabsstafet for hele Næstved kommune.